Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2006

 

ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ

Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα κτυπώ για την αυριανή παρέλαση. Θα παρευρεθώ για να μου σηκώσουν οι μαθήτριες το φρόνημα μου, και όχι μόνο, με τις κοντές φούστες και την στυλιζαρισμένη στολή. Θα χειροκροτώ και εγώ στα πεζοδρόμια μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο που θα κουνάει πλαστικές γαλανόλευκες σημαιούλες, γουστάρω όλο το τζέρτζελο, με φτιάχνει η όλη φάση, θυμίζει κάτι από τα παλιά Μεταξάς, Παπαδόπουλος, ένδοξες ελληνοχριστιανικές φάσεις. Και μετά θα σχολιάζω μαζί με τα ραμολιμέντα, πάει χάλασε το βήμα, νεολαία να σου πετύχει, εμείς στον καιρό μας καλύτερα από στρατιώτες βαδίζαμε.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα, γιατί μαλάκα παιδί μου ψωμί δεν έχουμε να φάμε, σχολειά σκατά έχουμε, αλλά από παρελάσεις άψογοι, 2 και 3 φορές το χρόνο μας υψώνεται το φρόνημα και βάζουμε τη σημαία στο κοντάρι, καλά να είμαστε και να σε δούμε παραστάτη, άντε και σημαιοφόρο. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το παιδί έχει γνήσια ελληνική καταγωγή, πάππου προς πάππου,αλλότρια γονίδια δεν έχουν παρεισφρύσει στο γενετικό υλικό, μπορεί να τη σηκώσει τη σημαία χαλαρά χωρίς αμφισβητήσεις. Αν και εγώ θα του έκανα εξετάσεις αίματος και DNA για να βεβαιωθώ για τη γνησιότητα του.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 25, 2006

 

ΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

Αν ναι πως το λάβατε, με sms, με mail, ή μέσω ταχυδρομείου; Εγώ με τη δουλειά και ένα ελαφρύ κρύωμα δεν το παρέλαβα ρε γαμώτο. Έτσι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει πατέρα, όταν κάποιοι νεοδημοκράτες ψηφίζουν Φώφη για Νομάρχη γιατί τη γουστάρουν σα γκόμενα (λέμε τώρα), ή όταν κάποιοι Πασόκοι ψηφίζουν Ψωμιάδη γιατί τα έχει μεγάλα, και τολμά να τα βάλει με το κράτος των Αθηνών. Απλά επειδή βάφεται ο χάρτης μπλε ή πράσινος; Έτσι και αλλιώς δε νομίζω να ονειρεύεται το ΠΑΣΟΚ να πάρει το νομό Σερρών στις επόμενες βουλευτικές, ή η ΝΔ το νομό Χανίων.

Κατά τα άλλα, τίποτα δεν άλλαξε στην καθημερινότητα μας, η Γιαννάκου ακόμη βαυκαλίζεται με την εκπαίδευση, παρακαλούμε τα κανάλια, όχι άλλο κάρβουνο εεε όχι άλλη φάτσα Κούτσικου στο γυαλί, φτάνει το κατάπιαμε το φαγητό μας αμάσητο από την τρομάρα μας. Επίσης τρώγονται στο ΠΑΣΟΚ, ma que banalite, αυτό δεν κάνουν πάντα; κατά βάθος ο Βενιζέλος πολύ θα ήθελε να είναι Βενιζέλος με σωματότυπο Παπανδρέου, ενώ ο Παπανδρέου πολύ θα ήθελε να είναι Παπανδρέου με επικοινωνιακό χάρισμα Βενιζέλου. Μήπως να τους βάλουμε στον κλωβό της Μύγας, βγει μια διασταύρωση ΒενιζελοΠαπανδρέου, και δει το ΠΑΣΟΚ καμμιά άσπρη μέρα; η να γίνεται κάποιο ντουμπλάρισμα π.χ. να βλέπεις Παπανδρέου στην εξέδρα και να ακούς Βενιζέλο. Και βέβαια σ'αυτή τη χώρα που τα έχουμε όλα, έχουμε και τον πρωθυπουργό που μας αξίζει το μέγα Δάμαλο, ο οποίος βγήκε από τη νιρβάνα του (του είχε δώσει εντατικά μαθήματα yoga ο Σημίτης) ακολουθώντας τις συμβουλές του Λούλη, και συναντήθηκε με τους δασκάλους για να τα πουν, τι να πουν δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, για μια φωτογραφία, για ένα παρών, είμαι ακόμα εδώ, εγώ κυβερνάω αυτόν τον τόπο.

Μου αρέσει που ζω στην Ελλάδα. Αν μη τι άλλο, το διασκεδάζεις το πράγμα.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?