Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2007

 

ΠΟΣΟ ΜΆΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΕΣ

Μ’αρέσουν πολύ οι καραμελίτσες, ειδικά οι χημικές, πολύ θα’θελα να’χα δέκα σακουλίτσες, με συνοδεία όμως πλαστικών σφαιρών και ειδικών σφαιρών χρώματος (paintball), και ανεξέλεγχτων πυρομανών που καίνε ότι βρουν στο διάβα τους. Ευτυχώς στη χώρα που ζω μπορώ να τις απολαύσω άνετα, κάθε Πέμπτη στην πρωτεύουσα μας διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι, από όλα έχει κουκουλοφόρους, κρανοφόρους, καμεροφόρους, τα πάντα. Σαν επιχειρηματικό μυαλό που είμαι, αντελήφθην νωρίς νωρίς την προσπάθεια που καταβάλλουμε να εδραιωθούμε σαν χημική-μολοτωφική πρωτεύουσα της Ευρώπης, και γιαυτό ανέλαβα την πρωτοβουλία να πραγματοποιώ εκπαιδευτικά-επιμορφωτικά ταξίδια αλλοδαπών και ημεδαπών από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδος στο κέντρο της Αθήνας τις συγκεκριμένες ημέρες κατά τις οποίες προγραμματίζονται επεισόδια.

Από την άλλη θέλω να διαμαρτυρηθώ, γιατί σα γνήσιος νοικοκυραίος που είμαι εθίχθην βαθύτατα από τις συνεχιζόμενες εκδηλώσεις του αντάρτικου πόλεως που ταλανίζουν την Αθήνα , τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις και διασαλεύουν την μεταπολιτευτική δημοκρατία μας. Συμπαραστέκομαι έμπρακτα στο εμπορικό κόσμο της πρωτεύουσας που βλέπει με απόγνωση να χαμηλώνει ο τζίρος του, και στηρίζω ανυπερθέτως τον κο Πρετεντέρη που μιλά εξ ονόματος μου, καθώς δεν μπορώ ο δύστυχος να βγω στα Μέσα ο ίδιος και να εκφράσω την αγανάκτηση μου για τα τσογλάνια που διασαλεύουν την τάξη και την ασφάλεια, και να αναφωνήσω ΄΄Ύπαγε οπίσω μου αριστερέ κατευθυνόμενε φασίστα΄΄ . Μπορεί βέβαια κάποιος να μου πει ότι έχω μπλέξει τις Ερυθρές Ταξιαρχίες με τους μελανοχιτώνες και κάποιους εικοσάρηδες φοιτητές με επίδοξα μέλη της νέας γενιάς τρομοκρατικών οργανώσεων, αλλά δε βαριέσαι στην Ελλάδα είμαστε, είσαι ότι δηλώσεις, ή ότι σε δηλώσουνε.

Και τα κακόμοιρα τα παιδιά τι φταίνε και αυτά; Βρήκαν ένα σκοπό , το άρθρο 16, για να εκφράσουν τη νεανική επαναστατικότητα τους, κάτω λοιπόν το επαίσχυντο άρθρο, όχι στο νέο νόμο πλαίσιο. Από εκεί και πέρα το ένα φέρνει το άλλο η βία έρχεται σαν αντίδραση στη βία της εξουσίας, το άκουσα και στις ειδήσεις, οι συνοδοιπόροι δημοσιογράφοι Στάη και Τρέμη ηγούνται της επαναστατικής ιντελιγκέντσιας, φαντασιώνονται μάλιστα και μέλλουσες νύκτες αγωνίας στα κρατητήρια όπου δεν θα τις αφήνουν να δουν το δικηγόρο τους, στην περίπτωση που θα κατέβουν και αυτές στους δρόμους για συμπαράσταση.

Και θα μου πείτε όταν με ρωτάει το γκρουπ που συνοδεύω τι ακριβώς είναι αυτό το άρθρο 16, τι σημαίνει ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, αν θα καταργηθεί το άσυλο, και τι αντιπροτείνουν οι εξεγερμένοι νέοι για να μπορέσουν να βρουν δουλειά στον σκληρό μεταπανεπιστημιακό παγκοσμιοποιημένο κόσμο, το παίζω Euronews σε εκπομπές του τύπου no comment. Εγώ άλλωστε κάνα φράγκο πάω να βγάλω, το όλο νταβαντούρι απολαμβάνω, απλά έτυχε να συνδυάσω business and pleasure. Δόξα τω Θεώ, οι δουλειές παν καλά.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?